Faydalı Bilgiler

Mangal Kömürü Hakkında Bilinmeyenler

Yaz aylarının vazgeçilmezi olan mangalı sevmeyen yoktur. Etlerinizi pişirdikten sonra genellikle mangalda küller ve yanmamış kömürler kalır. Bu yazımızda size bu kömürleri nasıl kullanabileceğini anlatacağız. Böylece mangal sonrasında artakalan kömürlerinizi de değerlendirmiş olacaksınız.

Kömür ve odun külünü almak için: Yanmış kömürün soğuması üzerinden 48 saat geçmesi gerekiyor. Sıcak kömürün üzerine su dökmek etkili olabilir. Ancak bu işlem sırasında sıçrama olabileceği için çok dikkatli olunması gerekiyor. Kül tamamen soğuduğunda, alüminyum folyoya sarın ve açık çöp kutusuna yerleştirin.

Eğer katkı içermeyen kömür kullandıysanız: Kalan yanmış kömürleri bitkileriniz için kullanabilirsiniz. Kömürün külü bitkiler için önemli besinler içerir. Aynı zamanda toprağın pH artırmak için harika bir yoldur.

Eğer kullanılan kömür katkı maddeleri içermiyorsa Yollardaki veya kapınızın önündeki izgaraya dökebilirsiniz. Bu küller ızgaraların açılmasını sağlar.

Buzdolabında bulunan yiyecekler sebebiyle sürekli koku oluşuyorsa o zaman delikli bir plastik torbanın içinde bir parça yanmış bir parça kömür koyun. Karbon içeriği buzdolabındaki kötü kokuları emecektir.

Kesme çiceklerinizin bulunduğu vazonun dibine bir iki parça yanmış kömür koyun. Çicekleriniz vazonun içinde çok daha uzun ömürlü olacaktır.

bahçenizde bulunan yabani otların yok olmasını istiyorsanız o zaman yabani otların bulunduğu bölgeye yanmış kömür ve küllerini koyun. Otlar çıkmayacak ve toprağınızın nemi uzun süre muhafaza edilecektir.

Orkideleriniz daha sağlıklı olmasını istiyorsanız, yanmış kömürlerei ezin ve orkidenin saksısına koyun.