Faydalı Bilgiler

Nargile Kömürü Nasıl Yakılır ?

Nargile içerken çoğu insan nargile kömürüne dikkat etmez. Ancak iyi bir nargile keyfi için en önemli materyaldir kömür. Öncelikle iyi bir nargile için kömürün güzel bir şekilde hazırlanması gerekmektedir.Nargile Kömürünü tütünün üzerine çok fazla koyduğunuzda tütün yanar ve içerken ağzınıza acı bir tat verir. Az koyduğunuzda ise kömür yeteri kadar yanmaz ve ağzınıza sadece hava verir. NARGİLE KÖMÜRÜ NASIL HAZIRLANIR? Evde hazırlayacaksanız kömürlerin bir veya iki tanesini ocak ateşinde 3-4 dakika yakınız. Tamamen yanıp yanmadığını anlamak için ocağı kapatıp kömürden gelen dumanın kesilip kesilmediğine bakın. Duman çıkıyorsa nargile kömürünün yanma işlemi daha bitmemiş demektir.Kapalı mekanlarda kömürünüzü mangal kömürü ile birlikte kullanıp koz elde etmeye çalışmayın.

Zira ocak üzerinde normal mangal kömürünün yakılması imkansızdır. Eğer açık bir ortamda ve mangal bulursanız, nargile kömürünüzü hızlı bir şekilde köz haline getirebilirsiniz.Nargilenizin diğer işlemlerini kömürünüz köz olarak hazır olduğunda başlayabilirsiniz.

NARGİLE KÖMÜRÜ ÇEŞİTLERİ: Bir diğer konu da hangi kömür daha iyi ve daha etkili olabilir. Nargile kömürü piyasada genellikle 3 çeşit olarak bulunur. Bunlar; meşe kömürü, hindistan cevizi kabuğundan yapılmış kömür ve sıkma kömürdür. Kömürler genellikle 4 farklı şekilde üretilmektedir. Bu şekiller küp, üçgen, yuvarlak ve parmak şeklindedir. Yuvarlak şekilde kömür çeşidinde hızlı bir şekilde köz haline gelmesi için petrol vb. gibi yanıcı maddeler kullanılmıştır. Evde kullanacaksanız bu kömür sizin için idealdir. Zira çakmakla bile bu kömürü köz haline getirebilirsiniz. Meşe Kömürü : Meşe ağacından elde edilen nargile kömürüdür. Yanması diğer çeşitlere göre biraz daha zordur. Ancak köz haline getirildikten sonra dayanma süresi oldukça fazladır. Hindistan Cevizi KabuğundanYapılan Kömür : Adından da anlaşılacağı üzere hindistan cevizinin kabuğundan üretilir. Meşeye göre daha hızlı köz haline getirilir. Bu tür nargile kömürlerinde de dayanma süresi oldukça iyidir. genelde küp şeklindedirler. Sıkma Kömür : Kömür tozlarının bir araya getirilip sıkıştırılması ile meydana getirilir. Hızlı bir şekilde köz oluşturmak istiyorsanız bu kömür çeşidi tam size göredir